Mageplastikk

Etter vektnedgang eller graviditet kan det hende at huden som tidligere har vært strukket ut har vanskelig for å ta seg tilbake til slik den en gang var. Er overfloden av hud stor, kan mageplastikk være en god løsning. Da fjernes og strammes huden nedenfor/nedenfor og over navlen. Det kan også være mulig å kombinere mageplastikk med fettsuging.

Hvem egner seg til mageplastikk?

Dersom man har løs hud som følge av alder, graviditet eller vektnedgang og ønsker å fjerne dette, kan mageplastikk være et godt alternativ. Overvektige med «hengebuk» kan først få fettet fjernet ved fettsuging, for å så utføre mageplastikk. Dette er ikke mulig om man har fett innenfor bukveggen, slik som ved en ølmage. Inngrepet har en grense på BMI 30, ettersom faren for komplikasjoner øker hos sterkt overvektige.

Hvordan utføres inngrepet?

Selve inngrepet tar omtrent 3 timer og utføres med lokal bedøvelse og narkose. Det legges et snitt fra hoft til hoft langs bikinilinjen, huden strammes opp og overflødig hud tas bort. Såret sys sammen, og operasjonen er ferdig. Det er ikke uvanlig at kirurgen først fjerner fett på magen og mot hoftene, før de utfører mageplastikk. Det skilles mellom liten og stor mageplastikk, hvor liten mageplastikk tar sikte på å stramme huden nedenfor navlen, mens stor mageplastikk også inkluderer den delen over navlen. Kirurgen vil være med på å bedømme hvilken type som vil være rett for deg.

Tiden etter inngrepet

Før du dra hjem vil du få tilstrekkelig informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden etter inngrepet. Det er ikke unormalt å føle seg litt mørbanket de første dagene, og det er viktig å ligge/sitte i ro de to første døgnene. Smertestillende medisin kan være nødvendig, selv om sterke smerter sjeldent forekommer. De 3-4 første dagene bør du gå litt framoverbøyd får å unngå å belaste stingene. Etter 2 uker kan man leve som normalt, men tunge løft, hosting og andre ting som presser på magemusklene bør unngås i en måned. Jo mer man holder roen, desto bedre rehabilitering og resultat vil det gi.

Hvilke komplikasjoner kan forekomme?

Ved alle inngrep finnes det en risiko for komplikasjoner. Komplikasjoner som blødninger, infeksjon og tap av hud eller vev (svært sjeldent) kan forekomme, men komplikasjoner etter liten mageplastikk forekommer sjeldent. Holder man seg i ro i tiden etter operasjoner og er forsiktig vil risikoen før blødning være mindre. Hos overvektige, røykere og diabetikere kan det ta lengre tid før arret godgjør seg.

Før operasjonen

Du vil få en grundig gjennomgang og konsultasjon med våre norske kundekonsulenter, i samarbeid med en av våre kirurger. Denne prosessen legger grunnlaget for hvilket inngrep og operasjonsmetode som passer best for deg. Her vil du få svar på alle dine spørsmål, og vi sørger for at dine meninger og mål blir ivaretatt. Før selve inngrepet, og reisen til Istanbul vil du motta utfyllende informasjon om hvilke forberedelser du skal gjøre

Under operasjonen

Du skal være trygg på at er i gode hender, når du velger vår klinikk. Her kommer pasientsikkerhet alltids først, og våre kirurger, spesialsykepleiere og anestesileger har lang erfaring og topp kompetanse. Klinikken er av høyeste standard, og alle inngrep utføres med svært lav risiko for komplikasjoner.

Etter operasjonen

Du vil være nøye overvåket etter inngrepet, og våkne opp til omsorgsfulle sykepleiere som tar godt vare på deg.  Avhengig av utført inngrep, tilbringer du gjerne 1-2 dager på eget rom i klinikken. Du vil få all informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden, både muntlig og skriftlig. Vi viser også ansvar ved å gi våre kunder garanti på mange av våre operasjoner.

Bellemoi mener at alle er fin som man er. Vi  ønsker ikke å oppfordre noen til å gå gjennom kosmetisk kirurgi, men heller å tilby veiledning og kompetanse til dem som har bestemt seg. Ved å bestille din operasjon hos oss, vil du være garantert erfarne kirurger, moderne klinikk og en trygg reise. Samtidig som at man betaler de aller beste prisene.