Brystforstørrelse

Brystforstørrelse har blitt et svært populært inngrep som utføres på flere millioner kvinner over hele verden. Det kan være at man opplever brystene sine som må, at man har mistet form og volum etter amming eller at man har en unormal fasong som man ønsker å rette opp i. De siste årene har implantatene som brukes til brystforstørrelse blitt forbedret i den grad at komplikasjoner og problemer ved lekkasje har blitt sterkt nedredusert.

Vi i Bellemoi vil i samarbeid med vår klinikk veilede deg som er interessert i brystforstørrelse til å ta den rette beslutningen.

 

Implantatene

Vi skiller mellom implantater fylt med saltvann, implantater fylt med silikongel og utvidbare implantater som er en kombinasjon av de to førstnevnte. Implantater med silikongel er mest brukt i dag, og anbefales av de fleste kirurger. Grunnen til det er fordi silikon er et stabilt stoff som er ufarlig for oss mennesker. I tillegg vil silikon implantater som regel gi de beste resultatene og vare lengst. Implantatenes overflate variere mellom glatt eller ru. Det er liten forskjell mellom disse to, men forskning har vist at de rue implantatene kan føre til kronisk irritasjon. Alle implantatene har uansett en overflate av silikon.

Hva med lekkasje?

 

Dette problemet er ikke like stort lengre, ettersom de nye implantatene er bedre, og hindrer innholdet fra å renne ut. Dersom man har gamle implantater sannsynligheten for lekkasje større, men det er likevel ikke noen stor helserisiko. Rundt brystimplantatene ligger det en kapsel eller bindevevshinne. Så om det skulle skje at implantatet går i stykker, vil silikon gelen bli værende innenfor denne bindevevshinnen. Lekkasjen av silikon gele oppdages som regel ved en kul i brystet. Dersom en silikon implantat går i stykker, må den fjernes/byttes ut.

Hvem har muligheten til å utføre brystforstørrelse?

Alle kvinner som er over 18 år, ferdigutviklet og friske kan få utført en brystforstørrelse. Vedkommende kan ikke ha allergier mot silikon eller andre medisinske midler. En brystforstørrelse vurderes ut ifra den enkeltes personlige grunner. Det kan være at man ønsker en mer proporsjonal kropp, gjennomrette form og volum etter amming eller vekttap, eller rette opp i differanser i størrelse eller form. Det er ikke mulig å utføre en brystforstørrelse dersom man har brystkreft og ikke er under behandling, om man har infeksjon i kroppen eller er under graviditet eller amming. Det er viktig at man ikke tar en forhastet beslutning, og for hjelp av en profesjonell til å komme frem til beslutninger.

Hva man bør tenke på før en brystforstørrelse

Endingene er irreversibel

Når man først har utført en brystimplantasjon vil det medføre endringer som er irreversible. Det vil si at uansett om man velger å ta ut implantatene igjen, vil brystene ikke være slik som på startpunktet. Hvis en bestemmer seg for dette kan man bli døsig, eller få andre forandringer på brystene. Dersom man setter inn brystimplantater vil det også være nødvendig med ytterligere besøk til legen og kanskje også ytterligere operasjoner. Brystimplantater kan i svært sjeldne tilfeller hindre nok melk under amming, og forhindrer ikke at ens bryst begynner å henge under graviditeten. Brystimplantater vil også gjøre det vanskeligere å utføre mammografi.

Størrelse og overflatestruktur

Hvilken størrelse man vil ha på brystene avhenger av eget ønske, av kroppens størrelse og kirurgens vurdering. Kirurgen vil også vurdere om pasienten har nok vev til å dekke implantatene. Brystimplantater som er for store i forhold til mengden vev vil kunne føre til at kantene på implantatet føles og/eller komplikasjoner under operasjonen. Vi skiller mellom runde og anatomiske implantater med ru eller glatt overflate.

Implantatet kan plasseres submuskulært, som vil si delvis under muskler i brystet. En slik plassering vil minske risikoen før å føle implantatet under huden. Eller de kan plasseres foran muskelen og under brystkjertlene (subglandular). Fordelen med denne plasseringen er at implantatenes vekt blir avlastet og minsker risikoen for henging. Det vil også være lettere å utføre mammografi.

Slike avgjørelser som valg av størrelse, overflatestruktur og implantat type vil man få hjelp til av kirurgen.

Konsultasjon

Før operasjonen 

Alle som skal gjennomføre en brystforstørrelse vil få informasjon om hva man skal forholde seg til før operasjonen. Du bør sørge for å være ren og nydusjet før du drar hjemmefra. Du vil også få forbud mot å spise/drikke kvelden før inngrepet siden det tas i brukt narkose.

Hvilke komplikasjoner kan forekomme? Alle kirurgiske inngrep har en risiko for det kan forekomme komplikasjoner. I tillegg er det komplikasjoner under operasjon, kan innsetting av brystimplantater føre til:

 

Ruptur

En implantatruptur, som vil si en sprekk i silikondekslet, kan oppstå i løpet av de første månedene eller etter flere år. Grunnen til at det oppstår en sprekk kan være så mangt. Det kan være skade under selve operasjonen, for lite eller for mye saltvann implantat, kapselkontraksjon, eksterne faktorer som hard fysisk handling, press under mammografi eller andre faktorer. Implantatene kan også slites ut under tid.

 

Kapsel

Vevet eller kapselen som omringer implantatet kan etter en infeksjon, blødning eller væskesamling klemme implantatet. Dette kalles kapselkontrakt, og kan føre til at ytterligere inngrep må gjøres for å fjerne eller erstatte implantatet.

 

Kosmetiske endringer

Uønskede resultat som skrukker, deformert arrvev, uriktig størrelse, trekk av implantat, hevede arr, løshet, asymmetri kan oppstå etter et slikt inngrep.

 

Infeksjon

De fleste infeksjonene oppstår i kort tid etter inngrepet og er noe som kan forekomme etter alle typer kirurgiske inngrep. Implantatene i kroppen gjør det vanskeligere å behandle infeksjonen, og dersom antibiotika ikke virker, er det en mulighet for at man må fjerne implantatet og sette inn en ny senere.

 

Hematom / serom

En samling og opphoping av blod rundt implantatet eller snittet kan forekomme. Dersom det skjer kan det føre til infeksjon og kapselkontarktur, og hevelse og blåmerker kan oppstå. Dette skjer som regel rett etter operasjonen, men kan også forekomme ved skade. Drenering brukes ofte som helbredelse av dette.

Nervøshet og brystfølsomhet

Endring i følsomhet i nippelen og brystet kan forekomme, både midlertidig og permanent.

 

Deformasjon av brystveggen

Brystvevet kan bli påvirket av trykket i implantatet og føre til at vevet blir tynner og krymper. Det kan skje når implantatene er innsatt eller etter at de er tatt ut.

 

Bindevevssykdommer

Det er få tilfeller at kvinner med implantater har utviklet autoimmune sykdommer eller bindevevssykdommer. Og flere studier viser at disse sykdommene forekommer hos kvinner med implantatet er like ofte som de uten.

 

BIA ALCL

Kun for personer som i flere år har hatt brystimplantater i flere år er det sjans for å utvikle sykdommen BIA-ALCL som er en type svulster i immunsystemet. Tilstanden er svært sjelden, og kan forekomme også ved andre kroppsimplantater.

 

 

 

Etter operasjonen

Det vil følge med skriftlig informasjon om hva du bør gjøre tiden etter operasjonen.

Være rolig

De første dagene etter operasjonen er det viktig å holde kroppen i ro og ikke anstrenge seg for mye. Man vil ha smerter, og en «sprengende følelse i puppene» Medisin for dette blir naturligvis utgitt for å dempe plagene. Smertene er som regel sterkest den første uken, og det kan være lurt å ligge høyt med overkroppen. Vært forsiktig når du skal gå, og pass på at brystet ikke blir utsatt for slag.

Aktivitet  

Det varierer fra hver enkelt av hvor fort man kommer seg. Det som er gjennomsnittet for å starte med normal aktivitet er 4-6 uker. Man bør passe på at sårene holdes tørre og rene, og unngå tunge anstrengelser for tidlig. Etter operasjonen for man en spesial BH som skal brukes både natt og dag i den første måneden. Man skal unngå BH med spiler eller push-up de første 6 månedene.

Sol og bading

Man kan dusje første gang 4 dager etter operasjonen, men man kan vanligvis ikke bade før en måned etter. Soling vil være til skade for arrene, og man bør derfor ikke utsette arrene for direkte sollys det første året.

Kontroll

Tidligere mente man at årlige kontroller var nødvendig, men så lenge man selv kontrollerer og oppsøker lege dersom man merker endring eller ubehag skal det gå greit. Det endelige resultatet etter brystimplantasjonen kan man som regel se 6-12 måneder etter inngrepet.

 

Amming med brystinnlegg

Etter erfaringer som har blitt gjort er det som regel ingen problemer med amming med brystimplantater. Det øker derimot muligheten for hard kapsel og melkespreng. Det er heller ikke påvist noen endringer i morsmelken som følge av implantatet.

 

Brystforstørring og brystløft

Om brystene er preget av heng, kan man i tillegg til brystforstørring benytte seg av brystløft for å få en fin fasong og volum. Implantatene i seg selv vil ikke løfte brystet, så da kan et brystløft være nyttig. Man kan gjøre dette samtidig som brystforstørringen, eller slik som det er anbefalt, kan man ta brystløftet først og deretter forstørringen etter 3-4 måneder.

Før operasjonen

Du vil få en grundig gjennomgang og konsultasjon med våre norske kundekonsulenter, i samarbeid med en av våre kirurger. Denne prosessen legger grunnlaget for hvilket inngrep og operasjonsmetode som passer best for deg. Her vil du få svar på alle dine spørsmål, og vi sørger for at dine meninger og mål blir ivaretatt. Før selve inngrepet, og reisen til Istanbul vil du motta utfyllende informasjon om hvilke forberedelser du skal gjøre

Under operasjonen

Du skal være trygg på at er i gode hender, når du velger vår klinikk. Her kommer pasientsikkerhet alltids først, og våre kirurger, spesialsykepleiere og anestesileger har lang erfaring og topp kompetanse. Klinikken er av høyeste standard, og alle inngrep utføres med svært lav risiko for komplikasjoner.

Etter operasjonen

Du vil være nøye overvåket etter inngrepet, og våkne opp til omsorgsfulle sykepleiere som tar godt vare på deg.  Avhengig av utført inngrep, tilbringer du gjerne 1-2 dager på eget rom i klinikken. Du vil få all informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden, både muntlig og skriftlig. Vi viser også ansvar ved å gi våre kunder garanti på mange av våre operasjoner.

Bellemoi mener at alle er fin som man er. Vi  ønsker ikke å oppfordre noen til å gå gjennom kosmetisk kirurgi, men heller å tilby veiledning og kompetanse til dem som har bestemt seg. Ved å bestille din operasjon hos oss, vil du være garantert erfarne kirurger, moderne klinikk og en trygg reise. Samtidig som at man betaler de aller beste prisene.